De ce sa reciclam hartie?

Centru recilcare hartie in bucuresti, zona Bucurestii Noi Nu e mai usor sa aruncam direct catile vechi la gunoi, sa scapam repede de ele?

Aruncatul hartiei la gunoi inseamna poluare, alunecari de teren, schimbari climatice majore.


Suna la depozitul de maculatura si scapi de kilogramele in plus.

Cu tehnologiile actuale, hartia este reciclata de pana la patru ori, beneficiile aduse naturii prin reciclarea deseurilor de hartie si reducerea cantitatii de material lemnos exploatat sunt importante, reducandu-se costurile de productie.

O tona de hartie reciclata echivaleaza cu reciclarea unui ziar si doua coli albe pe zi, timp de un an.
O tona de hartie reciclata echivaleaza cu 20 de copaci netaiati, 3.800 kWh, 32.000L de apa economisiti si 27 Kg de substante poluante neeliberate in atmosfera.
O tona de hartie reciclata elibereaza aproximativ 2.5m3 din spatiul destinat depozitarii deseurilor. Pentru a produce 700 de pungi din hartie este nevoie de un copac de 30 de ani.

Reciclarea unui Kg de hartie ajuta la evitarea emiterii a 900g de CO2 si metan. Hartia reciclata este considerata cea in care 50%-75% din continutul de fibra provine din hartie veche/refolosibila.
Recicland numai jumatate din hartia folosita astazi in lume se poate acoperi aproximativ 75% din necesarul de hartie noua

In concluzie, de ce sa reciclam hartie?

  • reducem defrisarea padurilor, astfel vor fi mai putine: alunecari de teren, schimbari climatice, inundatii, distrugere de habitate si a biodiversitatii, distrugerea spatiilor de recreere;
  • scade importul de lemn pt productia de celuloza;
  • se reduce consumul de apa cu pana la 60%;
  • scade consumul de energie cu pana la 40%;
  • se reduce poluarea aerului cu pana la 70%;
  • se diminueaza poluarea apelor cu pana la 35%;
  • scad cantitatile depozitate la rampele de gunoaie sau de la incineratoare.
Suna azi la depozit vino si sa te scapam de kilogramele in plus.